fredag 18 mars 2011

Först blir jag matt och sen jävligt arg!


Så fick jag då äntligen iväg sonen till tandläkaren. Och ni ska veta att det inte varit lätt. Har försökt i alla fall 5 ggr det här året men händelsen i December har gjort honom sjukt misstänkam mot allt.

"Något han hatar är sprutor.(Tack vare en sköterska som för all framtid sett till att han alltid kommer vara rädd för det efter hennes sätt att försöka sätta nål på honom förra året). Den kvinnan hoppas jag att jag inte behöver se något mer."

Vi kommer in till tandläkaren och tandhygenisten. Storasyster är med också. Hon är lite av T trygghet nu och henne litar han på. Han lägger sig ner och gapar stort. en jättemysig tandläkare tycker jag. Då.
(Jag har informerat dom om att T är spruträdd. Dom vet när vi kommer dit)
Så ser jag då hur tandläkaren plockar fram. Just det där som inte kan vara i närheten av T för han blir hysterisk och börjar hyperventilera. Han gråter så jag tror aldrig tårarna ska ta slut. Och jag känner hur ilskan börjar växa inom mig.
:Men jag sa ju att T inte klarar av sprutor?*Arg*
:Jomen vi tänkte vi kunde prova?*Typ säger det på ett sätt som att vi vet bäst och du fattar inget*
:Se så bra det gick??!!'Pekar på T som stortjuter och försöker ta sig ur tandläkarstolen*
:Luugn och fin nu T. Jag lovar att vi inte ska sticka dig nu. Vill du gapa så jag får titta på tanden?

SÄKERT!!

Jag vet ju direkt att nu är det kört för all framtid att få honom till tandläkaren. P.g.a en jävla mupp till tandläkare.

Här kan man tro att det värsta är sagt. Men nej. det kommer mer.

T lugnar ner sig lite och då säger tandläkaren.
:Vi ska inte plåga dig mer nu T. Jag ska skriva en remiss till "PED". Det är ett ställe där barn med dina bekymmer kan få hjälp. där barn med speciella behov kan få dig att våga gå till tandläkaren.
sen tittar han på mig och säger:(Han sitter typ 1 meter från T.
:Där blir han drogad så han kommer inte minnas något ändå!!
Och jag bara gapar! T börjar stortjuta. Igen.
I December när vi han skulle göra sin CT röntgen och ta sina ryggmärgsprover så fick jag lura i honom stezolid på morgonen för att kunna få med honom till bilen. För han var misstänksam och visste att vi skulle åka iväg. Att vi skulle försöka lura honom. Och han hade rätt. Allt det som hände då har satt djupa spår i honom som vi försöker reparera nu. Att han återigen ska få ett förtroende för oss. Men det tar tid.
Och att då komma till tandläkaren som först vill sticka honom och sen berättar högt och tydligt att han kommer bli drogad i T närvaro. Ja,ni kan ju tänka er själva vad som rör sig i hans hjärna nu. Jag grät själv när jag kom ut i bilen för jag var så arg.

samlade mig lite och ringde T pappa och berättade vad som hänt. Han ringde direkt upp tandläkaren o berättade vad han tyckte och tandis säger i sin tur att han inte alls sagt något i närheten av T. Lögnare!

Efter den traumatiska händelsen så skulle vi gå på teater med T klass. Det är första ggn på väldigt länge som han vill göra något sådant och jag är jätteglad. Storasyster är med såklart och vi går in. det funkade i 20 min sen fick vi lämna teatern. Ljudet blev för mycket och T fick ett anfall. Det var ett tag sen jag såg det nu men jag är så van. Jag låter det bedarra av sig själv och sen går vi. Hämtar bilen och åker hem. Han sover hela resan hem för han är helt slut stackarn efter den här dagen.

Jag sitter fortfarande och är förbannad även om jag vet att det inte hjälper. Men det finns personer i T närhet som stjälper med än dom hjälper...Och det är vi som får samla ihop honom efteråt och försöka ställa allt till rätta igen. Det börjar bli slitsamt..
***************************************************************************************************

Ringde klinikchefen idag Fredag för att berätta vad som hänt. En mycket bra kvinna som tog sig tid att lyssna och ska göra allt för att vi ska lyckas få T att gå till tandläkaren och då blir det till henne personligen. Så nu blir det operation övertalning. Igen...

2 kommentarer:

  1. Fruktansvärt dåligt bemötande av tandläkaren! Dom borde veta bättre! Och att prata"över huvudet" på någon gör man bara inte! oavsett om det är barn, gammal, friska eller sjuka. Blir vansinnig när någon på ett jobb pratar över huvudet på patient, vårdtagare, klient eller boende!!

    SvaraRadera
  2. Ja Åsa. Han gjorde fel på alla sätt. Det jobbiga är att han kan gå hem på eftermiddagen efter att ha gjort sina misstag. Vi får gå hem och samla ihop killen som mår så dåligt av det. Jag blir vansinnig!

    SvaraRadera